tisdag 28 februari 2012

Jonas Colting

Hittade till, och fastnade på Jonas Coltings blogg (tack Peter) i kväll på jobbet. Jonas Colting är för det som inte vet det, en hyfsat sportig kille som håller på med triatlon, och har vunnit Ultraman och Ironman bl.a. Och dessutom gör han det med en kost som är väldigt LCHF-baserad. Klart intressant att läsa.

Den här texten som Jonas skrivit är från Runners world och fastnade dock av en helt annan anledning:

“Ännu ett år har passerat och klockan har tickat fram ett hungrigt och valpigt 2012 som på ystra ben kliver med allt stadigare takt igenom januari.
När tiden är tillbaka på ruta ett och klockorna ringer ut det gamla så finns det anledning att addera och summera.
Hur sammanfattar man ett år? Kanske i kvantitativa siffror? Då hittar man bland annat 365 dagar som man vaknat till och lika många dagar man somnat ifrån. Ett antal hundra mil har sprungits och många därtill har cyklats. Men de siffrorna kanske säger mer om mätarställningen på benen än om mätarställningen på livet. För hur långt har livet gått egentligen? Och vart? Har det rört sig framåt, bakåt eller bara i cirklar? Har jag utvecklats under året eller står jag bara och stampar på samma ställe? Har egentligen så livet, det riktiga livet, ens börjat än!
Under många år lär man sig att förbereda för det livet som komma skall. Det är det största sprattet som åldrandet spelar på ungdomen, illusionen att livet är något som händer i framtiden. Det ska utbildas, ansvaras, förvaras och sparas för när man blir vuxen. För den tiden när allt så att säga är färdigt. Och det är då man ska göra det man egentligen ville och vara den person som man planerat att bli.
Men så upptäcker man att medan man var så upptagen att planera för livet så var det just det som mötte en i varje morgondis och som försiktigt smög ut med kvällens skuggor. Och det är livet som med skälvande steg balanserar igenom dagen och nuet, ömt hållande gårdagen och morgondagen i varsin hand.

Jonas blogg hittar man på http://coltingblogg.com

1 kommentar:

bnw sa...

How do you measure a year in the life?